4/10/2014

+iFamily+

Heippa!

Huomasin että moni on laittanut kämppänsä sisustuksen uusiksi näin kevään aikaan.  Oman kotini muutokset osuivat samalla kohdalle, joten täältä tulee taas uusi kodin muutosihme, josta ei tosin ole nyt mitään ennen-kuvaa näytille. Kuvitelkaa - Ikean musta Expedit, revitty harmaa sohva ja tumma iso työpöytä ja hirveästi epämääräistä krääsää. No siinä meidän vanha olohuone. Sohva on yhä vanha ja revittynä, mutta eiköhän sekin pian korjaannu kun täällä on nyt muuten niin hienoa ja valoistaa. Hoasin vanhemmat asunnot tuppaavat olemaan tosi pimeitä ja ankeita. Erityisesti nämä harmaat muovilattiat ovat joka sisustajan unelma!

Tahdon esitellä teille kuitenkin ensin uuden perheenjäseneni joka pakotti olohuoneemme muutoksen kauniilla ja arvokkaalla olemuksellaan.

Tämä kaunotar oli maailmaan tullessaan 5.68 kiloinen ja 27" tuumainen.

Hänen nimensä on
iMac!


PC kultani päätyi eläkkeelle vain kolmen vuoden palveluksen jälkeen. Virus vei järjen mennessään. 
Olin vähän neuvoton kun totesin ettei uusin PC:n käyttöjärjestelmä oikein tuntunut omalta. Ainoa järkevä vaihtoehto oli siirtää viimeinenkin elämäni osanen iFamilyyn. Äitini firman tuella sain sitten Macin ja päädyin myyjän puheiden ansiosta sitten siihen kaikkein isoimpaan ja kalleimpaan. Painavimpia syitä olivat että tässä kalleimmassa versiossa on tulevaisuudessa päivitymahdollisuuksia mm. suurempaan levytilaan sekä prosessoriin. Valokuvaajan työn kannalta kaikki tilan suurennus on jossain vaiheessa tarpeen kun laitteistot päivittyvät. Kun tila loppuu ja ohjelmat kehittyvät saa jollain könttäsummalla sitten laitteistopäivtyksellä koneesta jälleen uudenveroisen ja muutaman vuoden lisäaikaa. Maksaa kyllä itsensä takaisin, siitä ei epäilystäkään. Onhan se upea! En osaa sanoin kuvailla miten valtava tämä näyttö on!

Macia olen käyttänyt viimeksi koulussa ja tuntuu että vaikkei se perimmiltään ole muuttunut, niin jotenkin tämän käyttö tuntuu takkuiselta. Toki on kulunut vasta kaksi päivää. Photarikin meni uusiksi kun PC-sovitus ei oikein Macilla toimi, joten nyt on sitten CC-versio, minkä onnistuin sitten hankkimaan suomeksi. Hienoa. Kaikki vanhat actionini menivät vanhan koneen mukana koska unohdin sitten kiireessä ottaa ne sieltä talteen. Nyt on ihanaa hapuilemista että millaisia muokkauksia alkaa tekemään. Tätä näyttöä ei ole myöskään kalibroitu joten pelkään värien olevan kamalat. Toivottavasti näin ei ole! Huomasin myös että näissä kuvissa terävöitykselle tapahtui jotakin jännittävää, joten näiden laatu saattaa nyt pistää silmään. Pahoitteluni myös siitä! Kyllä tästä kehityn!

Koneeni uudistuessa pistin sitten muutaman muunkin asian uusiksi, nimittäin työympäristöni. Mac on niin kaunis ja jo itsessään sisustuselementti jota ei sovi piilottaa mustan työtilan sisään. Eikä olisi muuten sinne kyllä enää mahtunutkaan.

Tässä tämä vanha työpisteeni. Ei turhan herkkä ja kaunis eihän?
Nykyään Nooran pöytä. Maskuliinisuus sopii kyllä sille paremmin, minun mies!

Laitoimme myyntiin vanhat olohuoneen huonekalut ja ostimme tilalle uusia ja raikkaampia vaihtoehtoja. Sain itselleni uuden valkoisen työpisteen ja kirjahyllyn johon höystöksi lisäsin toki oman elementtivärini, pinkin. Tähän uuteen työpisteeseen sopivat myös  LEIJASTA saamani tuotteet huomattavasti paremmin!


Ei saatu kyytiä Ikeaan kun lähipiirissä ei ole ajotaitoisia tai autoa omistavia tyyppejä, joten otettiin bussi ja toinen ja noudettiin nämä käsin itse. Pöydän kuljetus oli temppu jo yksinään ja kyllä ihmiset tuijottivat että no eikö nyt autolla olisi helpompi. No tokihan olisi, mutta kun ei ole! Sisseinä ruuhkabusseissa kahdella vaihdolla saatiin lopulta ihana pöytäni ja kasa muuta Ikean sälää ehjinä kotiin. Ikea on uskomaton paikka, kun menet hakemaan mukamas vaikka vain yhtä asiaa, lähtee mukaan aina varmasti muutakin! Tykkään kyllä käydä siellä juuri siitä syystä!
Kun pöytäni näyttää nykyään näin raikkaalta ja siistiltä en halunnut pilata sen ulkonäköä mustilla kovalevyilläni ja niiden johdoilla. Ostin Kodin Ykkösestä tällaisia rasioita ja leikkasin taakse reijän josta johdot mahtuivat ulos. Kovalevyt ovat rasiassa päällekkäin ja ilmankierron varmistamiseksi niiden välissä on styroksia! Näyttää siistiltä eikö vain?

Tässä näkyy ihana uusi valtaistuimeni. Maailman ihanin työtuoli. Vanha tuolini oli musta, ja oikeasti Nooran tuoli. Nyt murunen sai oman tuolinsa takaisin ettei tarvitse enää datata keittiön jakkaralla. Tämä tuoli on niiiin ihanan pehmoinen ja käy nojatuolista. Pidän myös kovasti sen muotoilusta ja ulkonäöstä. Nyt eivät vaivaa kissankarvat ja pinta on helppo pestä!


Rakastan tätä hyllykköä ihan mielettömästi! Kaikki tavarani mahtuivat sinne ja nyt tietää tarkalleen missä mikäkin on! Samaa sarjaa on myös isompi kirjahylly, joka käytiin ostamassa!

Sieltä pilkottaa lopputyölehteni. 


Kuvaan olohuoneen muutoksen kunnolla kun saadaan uusi sohva.
Mitäs pidätte tästä työpöydästä? Pakko sanoa että tämä kyllä inspiroi luomista ja näyttää aivan taivaalliselta ja ihan minulta. Migreenini tosin vaatii tottumista tähän valon määrään. Vaikka verhot ovat kiinni valon määrä on silti aikamoinen vielä kahdeksalta illallakin. Mutta eiköhän silmä totu tähän.

Löytikö tästä ideoita sinun työpisteesi muutokseen?

__________________________________________________________

ENGLISH
__________________________________________________________

So as you have seen from the pictures my working space has turned into white! I also changed from PC to iMac. Now my iFamily is complete. Most are from Ikea  that you see in this post.

Any thoughts? Which did you like or did you find something that you own as well? 
Tell me your opinion! 


LATER!
- Miki

11 comments:

 1. No tosi huikea muutos aiempaan, kivan ja raikkaan näköinen! Oma työpiste näyttää entistä masentavammalta, mutta jospa tällä inspiksellä saisi uutta puhtia nyt senkin päivittämiseen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! Kieltämättä tuntuu 3 vuoden jälkeen että miksei tämä ole aina näyttänyt tältä?! Toivottavasti inspiroin! ♥

   Delete
 2. Awww.... I miss your english posts.... I like white interior as they look clean and classy. Your workspace is so nice! And that carousel is soooo cute!

  Giveaway on my blog!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No worry Hanie-Chan, I write a lot of nonsense in Finnish so all short things I write in English to the posts are really the main point of the whole post. Good thing is that the pictures still are the center pieces of the posts! <3 You can ask if you want to clear up something! :'D ♥

   Delete
  2. Haha, you're right too, photo speaks a thousand words right? XD

   Delete
 3. Mistä oot hankkinut noi kultaiset kruunupäiset kynät o_o ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ystävä toi Japanin matkaltaan! :) Super ihanat eivätkös?! ♥

   Delete
 4. Ihanalta näyttää, oispa itelläkin varaa päivittää oma koulun vanha pc iMaciin <3

  ReplyDelete
 5. Oi aivan ihanalta näyttää ;W; Ite en nyt viitti ruveta sisustelemaan kun vielä äidin nurkissa asustelen, mutta sit kun saan työpaikan ja säännöllisen tulonlähteen niin sisustusinto tulee heti !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on paras tunne kun pääsee sisustamaan omaa kotiaan! Sitä kannattaa odottaa ♥

   Delete

Please leave a comment ! ♥
Blogin ylläpitäjä poistaa asiattomaksi katsomansa kommentit välittömästi.