7/21/2014

+ Name Day - Eat Me +

Hyvää Nimipäivää minä!Okei, tänään ei ole Mikin päivä. Mutta Miki ei olekkaan oikea nimeni. En ole kovin monelle tarinaa kyseisestä taiteilija-pian oikeaksi nimeksi muuttuvasta- lempinimestäni.

Synnyin Hannaksi, tarkemmin Hannamariaksi. Maria osaa nimessäni inhosin jo heti alussa, mutta Hanna nimi tahrattiin vasta myöhemmin. Kuten olen pintaraapaisuna kertonut, olen ollut koulu-sekä työpaikka kiusattu koko elämäni. Tuntuu ettei sitä leimaa saa otsastaan vaikka kuinka yrittäisin tai antaisin vain olla. Monet haukkumanimet kuin uhkaukset koulukiusauksessa päättyivät nimeen Hanna. Kun pelko karistui kannoiltani kiusaajia kohtaan se muuttui vihaksi nopeasti. Kun aloin vihana kiusaajia aloin myös vihata nimeäni. Aina kun lääkäri tai sukulainen kajautti ilmoille "Hanna", sain ahdistuskohtauksia. Kun aloitin sarjakuvakoulussa yläasteella halusin aloittaa alusta ja nauttia ihmisten seurasta. Muutin nimeni ystävien keskuudessa Mikiksi. Miki nimen keksi silloinen ystäväni jonka kanssa vietin paljon aikaa, otaku vaiheessa elämääni.

Kun Japani ja anime olivat suuri osa arkeani oli loogista että nimeni pohjautui aasian suunnalta. Ja oikeastaan vaikkei kiusaaminen kadonnut, tuntui salainen identiteetti netissä Miki nimen alla turvalliselta. Hitaasti mutta varmasti aloin ystävystyä uusien ihmisten kautta ja juuri hetki nimeni muuton jälkeen tapasin rakkaan kihlattuni, Norin. Elämäni Mikinä on ollut onnellisempi ja onnekkaampi kuin Hannana vaikkein ikävyyksiltä ja vaaratilanteilta senkään alla ole voinut täysin välttyä. Joka tapauksessa koska Miki on ainoa nimi jolla haluan itseäni kutsuttavan, tuntuu todella loogiselta muuttaa nimi kokonaan. Äitiäni ja isovanhempiani kunnioittaen pidän Hannamarian nimessäni toisena. En tahdo loukata äitiäni nimestä, jonka kiusatuksi tuleminen ei ollut hänen syytään.

Tämän nimitarinan päätän jakamalla kanssanne ihanat nimipäivälahjat jotka sain mammalta ja Norilta! 
Rakas idolini, Tsubasa Masuwakan PhotoBooks ja hääkirja.
Osaatteko arvata kumpi kummalta? ;)Tsubasa on suurin inspiraatio ja esikuva mitä minulla on koskaan ollut.
Upea itsenäinen yrittäjä, malli, äiti ja idealisti.
Kaunis, ja näin laihana ihmisenä saan suuresti toivoa sillä Tsubasakin on todella pienikokoinen, mutta silti ihailtu ja älyttömän kuuluisa, joten tästä vielä noustaan vaikka paino ei nousisikaan!
Jes!

Mitä näihin kirjoihin tulee aion kyllä alkaa seuraavaksi keräilemään näitä!
Saan inspiraatiota kaikkeen mitä aionkaan tehdä.
Rakastan. Suosittelen.

Tuollaiseen karvaiseen turriinhan sitä ihastuinkin! 
Onneksi Nori on miehekäs niin ei tarvitse tuohtua kun tätä kirjaa aletaan täyttämään.

Niin näkisin Ruuskan ja Norin tässä!
Koska kirja on tehty heteroille tulee siinä punainen,
tai minun tapauksessani pinkki, kynä laulamaan ja korjaamaan vääryydet!
Hyvää nimipäivää minulle ja kaikille Hannoille!
Chao!


2 comments:

 1. En tiedä seuraatko Tahdon2013 sivua facebookissa mutta tässä on oikein oiva noteeraus. Koska tehdän suunnittelitte menevänne naimisiin ulkomailla ja olevanne naimisissa suomessa.... muutkin ovat tehneet sitä ja silti ovat rekisteröityjä.....

  ""Antti on Ranskassa naimisissa miehensä Gillesin kanssa. Nyt he haluaisivat parisuhteensa tunnustettavan myös Suomessa. Antti ystävällisesti jakoi meille suomalaiseen maistraattiin lähettämänsä viestin.

  "Tervehdys Pariisista!
  Suomen laki velvoittaa minut ulkosuomalaisena ilmoittamaan välittömästi ulkomailla oleskeluni aikana tapahtuineista henkilötietojen muutoksista maistraattiin - avioliittoon vihkiminen on yksi tällainen muutos. Sen vuoksi ilmoitin teille solmineeni avioliiton ranskalaisen mieheni kanssa täällä Ranskassa.
  Olen sangen hyvin perillä mainitsemastanne epäkohdasta Suomen lainsäädännössä. Ranskalainen rekisteröity parisuhteeni (Pasc), jonka solmin mieheni kanssa vuonna 2005 ei ollut kyllin kattava, jotta se olisi Suomessa noteerattu millään tavalla. Nyt solmimaamme avioliittoa Suomi ei tunnusta. Se voidaan rekisteröidä Suomessa rekisteröitynä parisuhteena. Autoja rekisteröidään... ja koiria...
  Valitsen siis pienemmän pahan ja pyydän teitä rekisteröimään avioliittomme rekisteröitynä parisuhteena. Näin aviomiehelläni on edes jonkinlainen asema suhteessa minuun Suomen viranomaisten edessä, sillä muuten meitä pidettäisiin toisillemme täysin vieraina.
  Toistaiseksi meidän täytynee siis tyytyä tähän toisen luokan kansalaisen asemaan tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä odotellessamme.
  Toivon että kansanedustajat voivat äänestää tasa-arvoisesta avioliittolaista jo syksyllä ja korjata tämän epäkohdan. Enemmistö suomalaisista soisi minulle oikeuden solmia avioliiton. Miten on kansanedustajien laita? Mutta sitten toisaalta... minähän olen jo onnellisesti naimisissa!
  Antti ja Gilles""

  ReplyDelete
 2. Ikävä kuulla, että sinua kiusattu noin kovasti! :( Ymmärrän hyvin, jos Hanna-nimeen ei liity mielikuvissasi mitään positiivista. Oli kuitenkin mielenkiintoista kuulla tarina uuden nimesi takana. Toivottavasti elämä Mikinä on rutkasti parempaa! <3

  ReplyDelete

Please leave a comment ! ♥
Blogin ylläpitäjä poistaa asiattomaksi katsomansa kommentit välittömästi.