8/19/2014

+ That Common City +


Vaikka tämä kesä on ollut yhtä menoa ja meininkiä sekä kaupan että kirjankin puolesta, on sitä vähän ehtinyt muutakin. Ja kun kauhea kiire ja rahatilanne ei anna periksi on aina yksi kaupunki jonne pääsee halvalla, helposti ja lyhyelläkin varoitusajalla. Tallinna. Tallinna lienee kyllä yksi niistä kaupungeista joissa jokainen käy vähintään kerran elämässään. Ja koska Tallinna on tuossa vieressä, ja kun lähdön kynnys on niin pieni, sitä ei moni ehkä mielläkkään ulkomaan matkaksi.  Minua se ei haittaa, kun tarvitsee breikin suomesta niin silloin on lähdettävä minne halvimmalla ja nopeimmin pääsee. Joten lyötiin matka lukkoon Norin ja Sannyn kanssa viikon varoitusajalla. Ja koska olen itse niiiin kyllästynyt Eckerö Lineen ja niihin samoihin seniori matkustajiin ja ylikalliiseen kahvilaan. Päätettiin matka tehdä Tallink Silja Linella. Ainoa miinus oli että  laiva lähti puolitoista tuntia aiemmin kuin Eckerö että olin ihan tillin tallin jo bussissa. En jaksanut aamulla niin aikaisin meikata kunnolla, joten ripset jäivät kotiin ja tunsin olevani silloin niiin keskeneräinen etten juuri esiintynyt kyllä kuvissa muuten kuin aurinkolaseissa.



Ja kun on Tallinnasta kyse, vaikkei kovin paljon halvempaa olisikaan, on kyse minulle shoppailu terapiasta, joka puree parhaiten tämän tytön stressien rentoutukseen!

Pull&Bear + Bershka + Stradivarius + River Island Womens Secret = PERFECT!


Pull&Bear + Bershka + Stradivarius = Sijaitsevat aivan Tallink terminaalin vieressä Rottermannissa kauppakeskus Virun takamailla. Rottermann on aika maskuliininen asuinalue, tai en ole ihan varma ovatko talon asuntoja vai toimistotiloja, mutta siinä oli jotakin futuristisen kiehtovaa tunnelmaa kävellä jyrkkiä kivetyskatuja.




Ei ehditty käydä läpi kuin Bershka kun tuli jo kaamea nälkä.  Laivalla mässätyt ranskanperuna aamiaiset eivät olleet juurikaan täyttäneet. Aivan Pull&Bear edessä oli kaunis taidekahvila johon sujahdettiin haukkaamaan välipalaa. Suolainen tarjonta oli melkoisen köyhä, joten turvauduin unisiin kaloreihin ja nappasin Sacherkakkupalan ja smoothien.




Vuosisadan makein kakku jota olen koskaan maistanut! Miten kukaan pystyy syömään tuommoisen kokonaan kun ei Norinkaan kanssa edes puoliksi jaksettu?? Äklö olohan valtaa tilaa alta aikayksikön, ja Nori sentään on herkkuperse! Smoothiekin oli todella paksua, ei meinannut tulla pillistä millään. Maku oli voimakkaan mangoinen. Ihan hyvää, mutta olisi saanut kyllä olla juoksevampaa.






Suunnattoman shoppailumaratoonin jälkeen oli aika metsästää hyvä ruokapaikka. Kriteerimme oli selkeä. EI-TURISTI-MESTA.  Ja koska ystäväni ja murusni ovat niiin ihanan ymmärtäväisiä päätimme etsiä myös paikan, joka olisi rauhallisella ja syrjäisellä paikalla. En pidä siitä tunteesta kun syödään ulkona, että kaikki ohikulkijat tai naapuri pöydän ihmiset tuijottavat. Se saa minut aina ahdistumaan. Kysyimme paikallisilta missä heidän mielestään on hyvä ruoan hinta-laatusuhde, sekä kaunis paikka muutenkin, joka ei olisi turistien tiedossa. Nuori nainen suositteli meille vanhankapupungin laidalla sijaitsevaa Rataskaevu Residentsin terassi-sisäpihaa. Paikka näytti lupaavalta joten sisään vain ja tilaamaan.







Palvelu oli taivaallista. Parempaa kuin olen saanut missään suomessa!
Ruoka oli taivaallista ja tähän valtavaan uunilohiannokseen kuuluivat myös kokin oma leipä, sekä pienet alkupala-tervehdykset! Leipää olisi kuulemma saanut vielä lisääkin.

Vaikken ole vieläkään varma mikä oli perunan näköinen nyytti lautasellani, olin silti tyytyväinen ruoan makuun ja tuoreuteen. Lohi maistuu kyllä aina, siitä ei pääse mihinkään. Myös grillattu parsa oli mukava uusi tuttavuus! En uskonut pitäväni siitä, aina sitä yllättyy.









Aina ulkomailla, lähes minne tahansa olen matkustanut, on ulkona syöminen niiin paljon halvempaa. Nolottaa miten sitä aina järkyttyykin.  Nuo namuset jäätelöpallot olivat jälkiruokani ja niiden yhteishinta leipien ja lohen kanssa oli 14 €. Olisin ehkä suomessa, etenkin helsingissä saanut sillä hinnalla alkusalaatin tai kahvilassa kakkupalan ja jonkun juoman. Kirotut olkoon suomen korkeat verot.












Laivamme kotia kohti lähti vasta puoli yhdeksältä. Olin todella poikki jo ruokailessa ja otinkin ruokaa odotellessa power napit. Oli vaikeuksia pysytellä hereillä ja bussissa matkalla kotiin nukahdinkin. Aikaiset aamut eivät sovi minulle. Vasta 23:30 aikaan kotona kun päivä alkoi 05:00. Siinä oli liikaa tunteja yhteen päivään minulle, mutta selvisimme! 

Päivä oli oikein mukava ja rentouttava. Kassiryppään kantaminen kotiin kyllä alkoi puuduttaa, mutta ensi kerralla otetaan kyllä hotelli huone ainakin yhdeksi yöksi että saa mukaan matkalaukun!

Toivottavasti Tallinna-postaukset eivät ole teistä kovin puuduttavia.
Osteltua tuli sen verran paljon, että teen niistä oman postauksen, nyt kun minulla on vihdoin kotona sellainen kaunis kohta jossa voisin kuvata ostoksia. Opiskelija asunnoissa on aina nämä rumat muovilattiat, mutta olempas siihenkin nyt keksinyt ratkaisun. Näätte pian!

Toivottavasti tästä oli apua jollekulle, jos joku on vaikka miettinyt missä nuo kaupat sijaitsevat.

Ihana blogata taas!



10 comments:

  1. stradivarius ♥ olin espanjan-matkalla pari viikkoa, ja stradi oli toinen niistä ainoista kaupoista, joissa koko loman aikana ostin vaatteeni. :-D sais rantautua kyllä suomeenki.


    www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mun puolesta nuo kaikki voisi tulla tänne! ♥ En käsitä mikseivät jo ole? Ja sitäkin enemmän ihmettelen mikseivät ole ruotsissakaan? Kummalista boikotointia? D: Olisi nyt edes netistä tilausmahdollisuus kun Tallinnankin liikkeet ovat todella pieniä..

      Delete
  2. ah, mie perheen kanssa asutaan joensuun lähellä, Tallinna matka oli monen kuun säästön tulos (ja sitten elettiin lähes kuukausi nolla tilillä), hieman erimeiningi c:
    mutta kuva paikka on tallinna~ (ja laiva~) (mutta 8 tunnin bussimatka suuntaansa ei ole kiva)
    jee, en ollut ainut joka ihaili kukkamekkoa x) (kirjaimellisesti)
    ostoksien esittelyä odotellessa (ja sit tulee se ''miks mie en ostanu tollasta?'' -olo)

    ReplyDelete
    Replies
    1. En tosiaan laskenut mukaan kotimaan matkailua mukaan, mutta muuten itsessään Viro on halpa investointi verrattuna, oikeastaan mihin tahansa muuhun maahan. Ei ehkä niin eksoottinen, mutta kuitenkin! Jos lähtee Tallinnasta pois on siinä jo paljon enenmän ulkomaan tuntua :) Ostokset astuvat asemiin tänään!

      Delete
  3. Kiva postaus! Ite en oo vielä koskaan käynyt Tallinnassa. Asun niin kaukana Helsingistäkin että sinne lähteminen vaatii järjestelyä. Ehkä sitten ensi kesänä. Se ois ainakin halpa, suht lähellä ja niinsanotusti turvallinen paikka matkustaa, ainakin suomea ymmärrettäisiin :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jos niin kaukaa tulet, kannattaa suunnitella matka siten että kiertää vähän erikaupungeissa. Jos mahdollista niin autolla myös muhumaa ja saaremaa :) Viro on kaunis paikka Tallinnan ulkopuolella, ja paljon halvempi!

      Delete
  4. Voi ei.. Mulle tuli kaksimieleisiä ajatuksia kolmanneksi viimeisen kuvan kukista! xD Kauniita kuvia kyllä ja tuli ihan vesi kielelle ruokakuvista, vaikka sacherkakusta en pidäkään. :D Vallan mainiosti voit esiintyä kuvissa ilman tekoripsiä, sullahan on todella kauniit silmät luonnostaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhoh, kappas vain! :'D Ovatpas ne kutsuvia!
      En itseasiassa itsekkään pidä mistää suklaisista kakuista, saan vaan usein mielenjohteita "jospa nyt kuitenkin tykkäisin". Tokihan silmäni ovat nätit, mutta koen jotenkin riåsien olevan osa identiteettiäni. Mutta viideltä aamulla ei vaan pysty :')

      Delete
  5. Tallinna on kyllä kiva! Itekin yritän aina syödä jossain muualla kuin pahimmissa turistirysissä. Heti kun menee vähänkin vanhan kaupungin ulkopuolelle, hinnat on alhaisempia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanopa muuta! Ne on havavainnoineet turistit ja osanneet nostaa kyllä hintoja sen mukaan.

      Delete

Please leave a comment ! ♥
Blogin ylläpitäjä poistaa asiattomaksi katsomansa kommentit välittömästi.