8/17/2013

+Jürmala - Paradise Up In The North!+

Matka Jurmalaan alkoi kömpelösti. Millään laiturilla ei lukenut Jurmalan nimeä, sama juttu koski junia. Monitoreissa luki vain Sko-bla bla jotakin. Oltiin hukassa meidän kuitti-lippujen kanssa, jotka maksoivat muuten yhden latin. Halpaa siis. Eräs mukava nuori nainen neuvoi meidät oikeaan junaan ja kertoi jopa pysäkin. Muistimme junan nimen, mutta istuuduttuamme unohdettiin täysin pysäkin nimi. TOU!
- - - 
 Our trip to Jurmala started hopelessly. The tracks at the railway station didn't say Jurmala anywhere and on the track the monitors didn't mention it either. We were lost with our 1ls tickets. One very nice young lady told us the right train and the stop where we should get off. We remembered the train but forgot the stop's name completely!
 Juna oli vanha ja karsea. Asteita oli ainakin triplasti ulkoilmaan verrattuna. Matkaa oli kulunut jo puoli tuntia kun maisemat muuttuivat koko ajan metsämäisemmiksi. Ei ollut hajuakaan missä oltiin. Samalla kun minä hikoilin vaatteita päältäni meni Noora kysymään kahdelta, yllättäen jälleen nuorelta naiselta pysäkkiä. Tytöt toivat meille lapun noustessaan itse pois junasta jossa luki oikea pysäkin nimi!
Girls wrote a note in the train for us, which said that MAJORI was the stop at Jurmala that we were suppose to get off at if we wanted to go to the main beach and the main boulevard as well!
 A lot of things to kids!
 Kaksi marjaa konsanaan!
Nämä näyttävät kyllä hyviltä, ja niitä myydään aivan rannan tuntumassa, mutta niitä ei missään tapauksessa kannata ostaa. Hinta näille pikku purkeille oli 4ls. Samalla hinalla saisit 4 KG torilta tai kokonaisen ruoka-annoksen. Ostakaa eväät muualta kuin Jurmalasta! Osaavat laskuttaa turisteja!
 Is that breath taking or WHAT?! This kind of paradise only an hour away from Finland!
2,50 ls for chair rent on the beach!
 Joo en mennyt uimaan! Ei ettenkö olisi halunnut, mutta A) en osaa uida B) Jos tuolla UIDA haluaa saa kävellä kyllä kilometri kaupalla!
Jos uida haluaa, löytyy rannalta business alue. Sisäänpääsymaksu on 20ls. Hinta sisältää yhden tuolin varjon alla-uimisen uima-altaassa-aurinkovoidetta ja yhden pyyhkeen. 
 - - -
If you wanna swim at the Jurmala beach, you can pay for 20ls rent price from the business lunge. The price contains, one chair-towel-lotion-swiming in the pool.
 Jaaa olihan sinne pakko päästä!
Aaand what a suprise that I just had to get there!
 Look at the pool!!
 Juomat baarista alueella oli tosi kalliita. Nooran mansikka Margariitta maksoi 8ls ja minun hedelmäpommi smoothie maksoi 5ls. Baarissa ei myöskään osattu juurikaan Englantia.
Säälittävää uimista. Roikun reunalla hengen hädässä. Merivesi oli tosi lämmintä eikä siitä hirveästi viilennystä saanut. Altaan vesi oli ihanan kylmää!
- - -
 My pathetic swimming. The sea water was too warm to cool off enough to recover from the 40 minutes train trip in the hells line, but thank god the lunge pools water was real cool!
 "Please come to swim with me!"
"WOMAN! Come to swim with me DAMNIT!"
Päivä oli todella onnistunut ja oltiin yhtämieltä siitä että Jurmala päivä oli paras päivä koko lomassa! 
We were real pleased with this beach day, and both agreed it was the best day of the whole trip!
 Hylätty talo junaradan vieressä. Päätettiin suunnistaa edelliselle pysäkille joka oli lähempänä rantaa, tämä löydettiin matkalla. Sisälle ei balleriinoissa vittinyt mennä. Ties minkä taudin tuoltakin olisi saanut!
Juoksutin Nooraa turhaan 300 metriä kun yritettiin keretä junaan, kun ei enää 20:00 tiedetty kuinka harvoin niitä menee, kun päivälläkin vuoroväli oli tunnin. Ei tietenkään ehditty vaan oltiin taas hiestä märkinä. Onneksi seuraavaan oli vain 20 minuuttia ja asemalla oli lippukassa, 0,20ls siisti ulko vessa ja jätskikiska. 

The day was awesome!
Any questions? Let me know!


22 comments:

 1. Wau!! en voi uskoo että tää blogi on suomalainen, ei suomalaisilla oo koskaan näin upeita blogeja tai ei ne oo koskaa noin kauniita! D: oon iha confused, tosi positiivisella tavalla! ei varmaan tarvii sanoo et liityin lukijaks!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wau, Siistiä! Kiitos paljon! Kyllä suomestakin löytyy yllättäviä ja laadukkaita blogeja vaikka millä mitalla ;DD

   Delete
 2. Oi mikä paikka..heh..repesin tolle nimelle x)

  Muutenkin aivan ihana reissu teillä! Täällä käyny kurkkimassa, mut ei oo ehtiny heitteleen kommentia, joten nyt sitten. ^__^
  Joskus kävi Riikassa muksumpana, jotain frendejä siellä kans käyny poikkeen. Näyttää kivoilta mestoilta ja sitä niin rentoutuu erilailla, kun on poissa kotiympäristöstä. :P

  ~ Frillycakes ♥ ~

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, itselle tuli paikan nimestä koko ajan mieleen yläasteen fysiikan opettaja, Jorma! x'D

   Kieltämättä erittäin onnistunut! Niin onnistunut että mulle jäi himo ja lähdetään likkaporukalla Tukholmaan matkalle meitsin synttäreiksi lokakuussa! Ihanaa saada kommenttia sinulta pitkästä aikaa! ^o^

   Delete
 3. oi ihana blogi ! harvoin näkee tällasia :) millä kameralla kuvaat ? :)

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi eih, kiitoos! Pieni kokoni on syntymävika, ei sairaus tai itseaiheutettua millään tapaa. Ihailein ihmisiä joilla on muhkea lantio ja pyöreän somat kasvot ja tahdon sellaiset itsekin! Luonto ei tässä saa minua päihittää! Ja uskon itsekkin siihen miten hehkun kauneutta ja terveyttä kun puntari näyttää tavoitetta!

   Minä tapaan aina mielelläni uusia ihmisiä! Kun Helsingissä asustelet niin voisin hyvinkin tavata sinut! ;) Täytyyhän minun saada nähdä millainen sieluntoveri siellä laulelee!

   Delete
  2. Niin hyvä asenne sulla ainakin on, että onnistut ihan varmasti vielä! :)

   Aww, samoin! Se vois olla hauskaa. Voit pyytää mut facebookissa kaveriksi (Salla-Marja Hätinen) niin katsellaan! Jotenkin mulla on sellanen fiilis että meillä vois klikkaa.

   Delete
 5. Whaa you're so pretty^^
  Great pictures :D Amazing holidays, you really traveled a lot huh^^ Looks like SO much fun and romantic too^^
  Keep it up

  ReplyDelete
 6. Näin kun mainostit blogiasi facebookissa, luulin että blogisi ei ole suomalinen mutta menin kuitenkin katsomaan ja liityin heti lukiaksi, olet kaunis ja kuvasi ovat upeita, millä kameralla kuvaat :) ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hienoa että kanava toimii!
   Kiitoksia paljon! Kamera lapseni on Nikon D3200 J1 jäätyä eläkkeelle ;)

   Delete
 7. Todella kauniita kuvia olet ottanut! :) Olet itsekin kovin kaunis, kuin nukke. :)

  ReplyDelete
 8. Tykkään sun blogista tosi paljon, ihanan värikkäitä kuvia ja olet supersöpö! ^_^

  Nyt kyllä tekisi mieli lähteä Jurmalan hiekkarannoille täältä sateisesta ja synkästä Suomesta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! Mukavaa että miellyttää silmää ;D
   Sade kyllä riepoo meitä kaikkia perusteellisesti ja yrittää pestä muistot kuumasta kesästä >.<

   Delete
 9. Mikä paikka toi Jurmala on ja missä se on? :o

  / AIVAN MAHTAVA BLOGI! :) Liityin lukijaksi about kuukaus sitte...?

  justadream-henna.blogspot.fi KURKKAA IHMEESSÄ

  ReplyDelete
 10. Huh! Tulipa matkakuume, näyttää ihanalta!

  ReplyDelete

Please leave a comment ! ♥
Blogin ylläpitäjä poistaa asiattomaksi katsomansa kommentit välittömästi.