8/12/2013

+Riga - Day 2!!+

 Herättiin 8:30 ja suunnattiin zombeina aamupalalle joka oli upea yllätys!
Olin tosi nälkänen. Lappasin kaikkii mun herkkui lautaselle ja ku maistoin vesimeloonia en pystyny lopettaa! 
I was real hungry. I just got all my favorites and as I tasted the watermelon I was in heaven!
Tässä kaikki mitä söin! Tarjottimellisen vesimeloonia, munakokkelia ja pekonia majoneesilla!
 This was all I ate that morning! Whole trail of watermelon and some egg thing and bacon with mayonase!
 Sitten kuvaamaan ja eläintarhaan!
Then to photoshoot and head to the zoo!
 Eläintarhaan pääsi suoralla ratikalla joka lähtee stockmannia vastapäätä sivukujalta puiston vierestä.
 Ratikassa tavattiin pari suomalaista joille uskallettiin antaa kamera jotta saatiin kaverikuva!
 Tässä vaiheessa ei vielä tiedetty minne eläinten auswitchiin olimmekaan tulleet. Menin lapsimaksulla sisään ja suunnattiin heti taas syömään. Päivästä oli tulossa tosi kuuma joten onneksi oltiin jo aamuvarhain liikkeellä ettei ihan paistuttu.
 Nice going dude! Thanks a lot!
 Mansikit rivissä. Kyllä aika monta hodaria saisin syödä että noihin mittoihin pääsisin!
 Vessa oli aivan kammottava kuten näkyy. Jäädyin vaan paikalleni kopissa enkä tiennyt miten uskaltaisin liikkua ettei nuo kilometri otukset hyökkäisi niskaan! Seittejä joka puolella eikä tietoa olivatko myrkyllisiä. Hoidin asiani pikaiseen ja juoksin ulos.
TOILET OF THE ZOO.
Tässä kohtaa oltiin jo niin masentuneita näkemästämme että haluttiin vaan äkkiä ulos..
 Tässä olivat onnellisimmat kuvat eläintarhasta. Teen aiheesta erillisen postauksen sillä toivon ihmisten boikotoivan kyseistä eläintarhaa. Eläimiä kohdeltiin kaltoin ja häkit olivat osalla liian pieniä ja kolkkoja. Sydän särkyi ja jätti huonon omantunnon että oli maksanut moisesta.
- - -
These were the only happy photos from the zoo. I am gonna do a separated post of this since I really wish people to avoid the zoo. Most animals had terrible cages and no activities at all. The place totally broke our hearts and the the ache how we had spent money and by that supported the place.
Ratikoissa liput ostetaan näistä automaateista.
You buy your tickets from these machines in the trams.
 Yllä olevat liikkeet löytyvät samalta kadulta kuin mitä pitkin ratikka eläintarhaan kulkee. Liikkeet olivat paikallisia ja niistä välittyi Latvialaisten kaamea muotitaju. Joka on aivan olematon. Kaupat ovat tyyliltään Tarjoustalo+Fiorella mixauksia. Laatu ei ole kummoista joskin jos oikein kaivaa voi löytää jotain helmiäkin, mutta itse en siihen kalliiseen hintatasoon kyllä ostanut mitään. Tyyli oli jämähtänyt 80-90-luvun halpahallimuotiin.
 Suositeltu ja paras frozen jugurtti baari. Hintataso edullinen ja valikoima mieletön!
The best frozen yoghurt in town!
This cost 2,25ls
 Löydettiin kaupungin ainoa sateenkaari! Ja täytyihän sen alla homostella. Syrjäkujalla se oli turvallisinta. Paikalliset eivät suhtaudu homoihin kovinkaan vastaanottavaisesti..
Not a gay friendly city but we managed still to discover one rainbow!
 Outfit of the day.
Lepakot Riikassa! Teemapaidat!
 Matching shirts! Bats in Riga!
Suunnattiin seuraavaksi Euroopan suurimmalle torille ja kauppahalli alueelle jotka olivat alunperin tehty ilmalaivojen säilytykseen.
 Next we headed to the market place that is the largest in Europe!
Tämä herttainen rouva kohensi kiharoitaan kun pyysin saada ottaa valokuvaa. Hän oli valmistanut kaikki pöydän antimet ise korukivistä. Ostin häneltä 5latilla kaulakorun äidilleni. 
This lovely lady had done all these herself. I bought with 5ls a necklace from her for my mom.
 Vesimeloonit olivat valtavia tuolla torilla. Kilohinta heitteli 0,30ls-1ls. Ostettiin kilo mansikoita latilla ja sain vesimeloonin meille ilmaiseksi leveällä hymyllä ja latvian kielettömänä! Kiitos setä!
- - 
With a good smile and terrible Latvian language I got us watermelon for free! Thanks old man!
 Riga Gallery Shoppingmall.
Oltiin aivan poikki pitkän kävelymatkan jälkeen raahaten kilon meloonia laukussa ja vielä ostoksia. Huomattiin vieressä nuita pyöräkuljetuksia, jotka näytti ainakin minusta hauskalta. En ollut koskaan ajanut moisella joten kysyttiin paljonko matka hotellille maksaisi. Jäbä sainoi hinnaksi 10ls ja vaikka pyyntö oli kova tuumattiin että kokemus rikastaa enemmän. Lähdettiin siis ajelemaan hotelliin. Musiikki soi kovaa jäbän puhelimesta ja ihmiset tuijotti tosi omituisesti koko matkan.
- - -
We were real tired after a long day of walking. We had no idea how far from our hotel we were. Near us there were these bicycle driving carriages and we decided to ask how much would it be if they took us to our hotel. The guy said it was 10ls.We thought it was kinda a lot but wanted the experience more so we hopped on and headed to the hotel.
 Perillä pyysin kaveria ottamaan meistä kuvan. Kuvan jälkeen annoimme 10ls kuten oli sovittu. Tyyppi heilutti seteliä ja sanoi että hinta oli 10 latia PER HENKILÖ. Tästä tyyppi ei ollut sanonut mitään. Vihaisina maksettiin toinen kymppi, kaadoin limsaa penkille ja käveltiin pois. Jälkeen päin suomalainen asenteemme harmitti. Miksi on kasvanu maassa jossa kukaan ei kasvata siihen kuinka valitetaan?! Olisi voinut sanoa että ei ole enempää. Mutta kyllä nuo hyybät varakkaimmat turistit tunnistaa. Hotelli paljasti sen että meiltä voisi huijata enemmän rahaa. Joten olkaahan noiden kanssa tarkkoina. En usko että miehille laittavat hanttiin. Olin matkan aikana ollut jo lyntyt yhdessä poliisin kanssa enkä toivonut istuvani putkassa sakkojen kera loppu matkaa.
 Noora oli ostanut torilta juustoa muistaen että emme omistaneet veistä. Sama meloonin kanssa. TOU!
 Oltiin ostettu lushista vaahtokylpy joka päätettiin hyödyntää kuvauksiini ja rentoutumiseen. Kylpy olisi riittänyt 7 kylpyyn, mutta laitettiin koko palikka kerralla. Amme ei mennyt lukkoon pohjasta joten karannut vesi pilasi kylvyn. Sain kuitenkin hienoja kuvia vaikka ei siitä sitä toivottua rentoutumishetkeä saanutkaan. Naurettiin paljon ja loppuilta meni mässätessä ja rentoutuessa.
Lush bubble bath. We used it all to my photoshoots!
 So piink!!
Ostettiin nämä torilta muistoksi matkasta. Ne ovat laatikossa muiden aarteitteni kanssa. Arvaatko kumpi on minun?
- - -
We got these rings from the market as the souvenirs. I keep them in a box along with my other treasures. Orange is not my color but can you figure out which one is mine?2 comments:

  1. Siis mitä ihmettä ? maksoitte tosta pyörästä 143 euroa (101 latia)? vai tuliko kirjoitusvirhe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei ole kirjotusvirhettä. Siinä lukee 10ls eli LS joka on latvian valuutan lyhenne :) Eli maksettiin yhteensä 20 latia.

      Delete

Please leave a comment ! ♥
Blogin ylläpitäjä poistaa asiattomaksi katsomansa kommentit välittömästi.